Huawei обмислят да предоставят блокчейн услуги за Латинска Америка

Huawei обмислят да предоставят блокчейн услуги за Латинска Америка

Китайският телекомуникационен гигант Huawei обмисля разширяване на дейността си в Латинска Америка.

Изпълнителния директор на Huawei казва по време на конференцията на CIAB Febraban, която се състоя на 11 юни, че е възможно техните блокчейн продукти и услугите скоро да бъдат достъпни на континента.

Всичко ще зависи от резултата от нашия пазарен анализ и ако има пазарно търсене на блокчейн, ще направим нашите услуги достъпни в тази област. Днес сме фокусирани върху съхранението, 5G и телекомуникациите.

От компанията твърдят, че имат няколко договора с бразилското правителство за решения за съхранение и да водят преговори за 5G инфраструктурни сделки. През април миналата година, Huawei стартира също и предлагането на блокчейн услуги чрез своята облачна платформа.

На въпроса свързан с търговската война между САЩ и Китай, и възможните последици за компанията, директора заяви своето мнение, че ще япроблема ще бъде решен. Той добави, че единственият проблем, който се нуждае от решаване, е достъпът до софтуерния лиценз на Android. Въпреки това той обеща, че клиентите няма да бъдат засегнати от мерките на САЩ.

Вчера, блокчейн консорциумът R3 разкри, че разработва блокчейн платформа в Бразилия, съвместно с банките Bradesco, Itau и B3.

Също така стана ясно че CIP, фасилитатор на бразилската банкова и финансова инфраструктура, официално стартира своята блокчейн платформа чрез партньорство с IBM, използвайки Hyperledger Fabric.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Huawei обмислят да предоставят блокчейн услуги за Латинска Америка appeared first on CryptoDnes.bg.