HTC с планове за нов блокчейн телефон тази година

HTC с планове за нов блокчейн телефон тази година

Тайванската фирма за електроника HTC упорито работи в насока да предлага блокчейн функции си на своите клиенти, използващи мобилните телефони на компанията.

Ръководител на децентрализацията за HTC, Фил Чен, заяви на неотдавнашно събитие в Тайпе, че компанията се готви да пусне второто поколение на своя блокчейн телефон, EXODUS, до края на годината.

HTC EXODUS 1 беше официално пуснат миналия октомври, след като бе обявен за първи път по време на CoinDesk Consensus 2018 през май миналата година.

Телефонът включва портфейл за криптовалути и също така поддържа децентрализирани приложения (dАpps). Продажбите на устройството са в съответствие с очакванията на компанията, съобщи Чен.

Конкурентният производител на блокчейн телефони, израелския Sirin Labs, наскоро съкрати една четвърт от работната си сила поради разочароващите продажби на телефона си Finney.

Според DigiTimes, Чен индикира, че устройството от второ поколение ще притежава допълнителни функции в сравнение с настоящия модел, като казва:

Новият телефон ще разшири приложенията си за блокчейн, за да включи и други области като сърфиране, съобщения и социални медии.

“Приложенията допълнително ще използват peer-to-peer връзки“, добави той.

По-рано този месец, Чен стартира и фонд за рисков капитал, който се фокусира върху блокчейн и на стойност $50 милиона, заедно с двама партньори. Фондът, наречен Proof of Capital, има за цел да докара блокчейн технологията до масите, като инвестира в стартъпи на ранен етап.

Proof of Capital също си партнира с HTC за модела EXODUS, като заяви, че ще работи с компанията „да дефинира стандартите и взаимодействията за този нов интернет и да донесе мобилно и хардуерно ноу-хау за нашите портфолио компании.”

EXODUS 1 беше достъпен за закупуване само с Биткойн и Етериум при стартирането. По-късно компанията започна да приема фиатни валути.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post HTC с планове за нов блокчейн телефон тази година appeared first on CryptoDnes.bg.