HSBC проучва как DLT може да помогне на транснационални клиенти

HSBC проучва как DLT може да помогне на транснационални клиенти

HSBC обяви в понеделник, че е уредила повече от 250 млрд. долара в транзакции, използвайки технологията за разпределен леджър (DLT).

Банката каза в прессъобщение, че е уредила 3 ​​милиона FX (foreign exchange) транзакции и е направила още 150,000 плащания, използвайки своята HSBC FX Everywhere платформа.

Te заявиha, че употребата на DLT платформата позволява да провери дали плащанията са уредени без да е необходимо външно потвърждение, да се обединят вътрешно-фирмените данни за търговията със “споделена, единствена версия на истината” и да консолидира своето виждане за паричните потоци.

Компанията заяви, че е използвала тази платформа през последната година, за да “оркестрира плащания между вътрешните счетоводни баланси на HSBC”. Платформата на HSBC е довела до “значителна ефективност и възможности”, гласи съобщението. Банката не уточни дали FX Everywhere е разработена изцяло вътрешно или е изградена на базата на протокол с отворен код.

В изявление Ричард Бибби, междинният глобален ръководител на HSBC по валутни сделки и стоки, отбеляза, че банката и нейните клиенти извършват “хиляди сделки с чуждестранна валута”, които могат да варират в различни счетоводни баланси и страни.

След успешното имплементиране в рамките на банката, сега проучваме как тази технология може да помогне на мултинационалните клиенти – които също имат множество центрове за държавни ценни книжа и трансгранични вериги за доставки – да управляват по-добре валутните потоци в своите организации.

HSBC е загатвала в миналото, че има вероятност да работи и с блокчейн.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post HSBC проучва как DLT може да помогне на транснационални клиенти appeared first on CryptoDnes.bg.