Honda и General Motors със съвместен блокчейн проект

Honda и General Motors със съвместен блокчейн проект

Съобщава се, че Honda си сътрудничи с General Motors (GM) по изследователски блокчейн проект.

Според Nikkei Asian Review, двата автомобилни гиганта проучват как една система, базирана на блокчейн, може да следи доставките на енергия в интелигентните мрежи и количеството електроенергия, съхранявана в автомобилни акумулатори, както и да записва електрическия обмен между тях.

Чрез проследяване на количеството електроенергия, съхранявана в електрическо превозно средство (EV) и количеството, което може да бъде изпратена към следващото поколение интелигентна мрежа, компаниите имат за цел да създадат лесен достъп до информация между електромобили и електрически мрежи.

Ако успеят, собствениците на електрически автомобили могат да получат обезщетение за съхраняване на електроенергия и да я разменят с интелигентна електрическа мрежа.

Въпреки че инфраструктурата вече съществува за прехвърляне на излишната мощност между електрическите автомобили и жилищата, инициативата засяга нов сегмент.

„Системите за свързване на голям брой електрически превозни средства с градските електрически мрежи остават в експерименталната фаза. Една от причините за това е, че е трудно да се знае състоянието на батериите – независимо дали се зареждат или не – в движещи се коли. “

Honda е член на Mobility Open Blockchain Initiative (MOBI), международен консорциум за разработване на корпоративни решения, използващи блокчейн технология. MOBI, която включва Ford Motor Company и BMW сред своите участници, ще наблюдава проучването, което е планирано да започне този месец.

Honda се присъедини към MOBI през април като първи японски автомобилен производител в групата. Консорциумът е основан миналата година от General Motors, BMW, Ford и Renault.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Honda и General Motors със съвместен блокчейн проект appeared first on CryptoDnes.bg.