GPU копачите може скоро да намерят друг начин за изкарване на пари

GPU копачите може скоро да намерят друг начин за изкарване на пари

GPU-базираните крипто копачи тежко претърпяха този мечи пазар – пример за това е NVIDIA.

Въпреки това, потребителите с излишни графични устройства скоро ще могат да поставят неефективния си хардуер за добив в друга печеливша употреба: отдаване под наем на тези, които искат да изживеят качествени PC игри на недостатъчно мощни компютри.

Както се съобщава от TechCrunch, Vectordash се стремят да позволят на хора с недостатъчно мощни системи, които не са предназначени за игри – като компютрите на Apple – да изпробват качествени PC игри с помощта на лица, желаещи да заемат неизползваната (излишната) си енергия. Това означава, че на теория, дори тези с Macbook Air биха могли да играят с 4K резолюция и 60 кадъра в секунда, тъй като тяхната интернет честотна лента е в състояние да обработва това количество данни.

Ако това звучи прекалено добре, за да е истина, не е така. Самото изпълнение на облак не е нищо особено ново, така че тази идея си заслужава вниманието. Sony пусна услугата за визуализация на облака в PlayStation Now преди години – въпреки че така и не се получи при тях. Въпреки това, компанията доказа, че облачното визуализиране е жизнеспособна опция за развитието на гейминга.

Услугата на Vectordash ще таксува $28 на месец за възможностите за предоставяне на облак. От другата страна на сделката, наемателите на графични процесори ще правят около $0.60 на ден – което не са толкова много пари за всеки, който има възможността да си купува най-мощните графични процесори. Въпреки това, възможността да се поставят по-малко печеливши, предназначени за копаене графични процесори може да помогне на онези, които бяха сериозно засегнати от мечия пазар и значително по-мощните ASIC ригове.

Най-важното за Vectordash, разбира се, е предлагането на плащания за наематели, които се конкурират с криптовалутна доходност – което не би трябвало да е прекалено трудно, като се има предвид, че доходността oт GPU добива в момента е незначителeн.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post GPU копачите може скоро да намерят друг начин за изкарване на пари appeared first on CryptoDnes.bg.