Goldman Sachs категорично отричат планове за крипто обмен

Goldman Sachs категорично отричат планове за крипто обмен

Главният изпълнителен директор на Goldman Sachs, Дейвид Соломон, категорично отхвърли факта, че банката някога е имала каквито и да е било планове да открие бюро за крипто търговия и заяви, че по-ранни новини от медиите, в които се говори друго, са грешни.

Соломон направи изявленията си пред Комисията по финансови услуги на Американскaта камара на 10 април, по време на изслушването на тема: „Държане на мегабанките под отговорност: преглед на глобалните, системно важни банки, 10 години след финансовата криза“.

Както вече беше съобщено, предполагаемите планове на Goldman Sachs за създаване на крипто-ориентирано звено до края на юни 2018, първоначално бяха включени в доклада на Bloomberg от декември 2017.

През септември 2018, неназованите източници казаха на Business Insider, че проектът е паузиран. Няколко дни по-късно, главният финансов директор на фирмата, Мартин Чавес, заяви пред репортери, че последните доклади са „фалшиви новини“.

В своето изказване Соломон заяви, че Goldman Sachs са ангажирани с клиенти, които участват в клиринг на физически уредени крипто фючърси, но предполагаемите планове за търговия са неверни:

Първата статия на Bloomberg не беше правилна. Подобно на другите, ние наблюдаваме и работим, за да се опитаме да разберем пазара на криптовалути, докато се развива, но никога не сме имали планове да открием бюро за крипто търговия.

По-специално главният изпълнителен директор не изключи подобен ход от страна на банката в бъдеще, заявявайки, че:

Можем в някакъв момент, но няма съмнение, когато се занимавате с криптовалута, това е нова област и не е ясно от регулаторна гледна точка, не е ясно дали в дългосрочен план като валута, тези технологии ще работят и ще бъдат жизнеспособни.

Републиканеца конгресмен от Охайо, Уорън Дейвидсън, който разпитваше Соломон за медийните съобщения, сам изрази убеждението си, че САЩ изостават от други страни и не успяват да „се възползват от този процъфтяващ сектор” поради регулаторна несигурност.

Други главни изпълнителни директори присъстваха на изслушването с главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase, Джейми Диймън, който потвърди стойността на блокчейн технологията, но повтори убеждението си, че децентрализираните криптовалути нямат присъща стойност.

Двупартийният законопроект за изключване на криптовалутите от класифициране като ценни книжа и насърчаване на по-голяма яснота за крипто (първоначално предложен от представителя на ООН(UN), Дейвидсън и демократа конгресмен Дарън Сото през декември 2018) беше представен отново пред Конгреса тази седмица.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Goldman Sachs категорично отричат планове за крипто обмен appeared first on CryptoDnes.bg.