GMO потвърди пускането на подкрепената от йена стабилна монета

GMO потвърди пускането на подкрепената от йена стабилна монета

GMO Internet потвърди, че планира да пусне своята подкрепена от йена стабилна монета, GYEN, тази година.

Новината бе разкрита в презентация за пред инвеститорите, след като компанията публикува финансови резултати за фискалната година, завършваща на 31-ви декември 2018 година.

Основателят и главен изпълнителен директор на фирмата, Масатоши Кумагаи, както и главният финансов директор Масаши Ясуда, отговaряха на въпроси от присъстващите. На въпрос за обявения стабилен токен на фирмата, един от изпълнителните директори отговори:

Що се отнася до плана за стартиране на GYEN, както беше обявено миналата година, планираме да го псунем в чужбина тази година.

От компанията също така разкриха, че фирмата създаде дъщерно дружество, както и назначи лице, отговорно за операциите свързани с GYEN. Компанията отбеляза, че ще може да обяви къде ще бъде издадена монетата скоро.

По време на презентацията, изпълнителите от GMO също съобщиха на присъстващите, че фирмата затвори един от своите обекти за крипто добив в Северна Европа и че преместването на друг обект се очаква да приключи до края на 2019. Докато новото местоположение се запазва поверително, от компанията заявиха, че местните разходи за електроенергия“ са по-малко от половината от тези в Северна Европа, което е 7-8 цента за kWh“. Акцентирано бе, че се очаква преместването да има ефект върху представянето на компанията през лятото.

Както се посочва в отчета за приходите на GMO за миналата година, през последното тримесечие на 2018, фирмата отчита 2,3 милиарда йени (около $ 20,8 милиона) в приходи от криптовалути.

Крипто приходите на компанията от това тримесечие са с 12% по-ниски от тези, отчетени за третото тримесечие на 2018 и с близо 14% по-ниски от приходите, отчетени за второто тримесечие на съшата година.

Сумата, спечелена от компанията чрез крипто дейност през четвъртото тримесечие на 2018 е с около 73% по-висока от отчетените 635 милиона йени (около $ 5,7 милиона), през първото тримесечие на 2018 година.

Докладът за финансовите резултати на GMO сочи, че печалбата, която се дължи на собствениците на компанията-майка за 2018 е 20,7 милиарда йени на червено (около $ 187 милиона в загуби). През 2017 година се отчитат $ 8 милиарда печалба.

Причината за това представяне, според документа, се дължи на “извънредната загуба от 35,385 милиона йени, свързана с преструктурирането на бизнеса с крипто добива.”


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post GMO потвърди пускането на подкрепената от йена стабилна монета appeared first on CryptoDnes.bg.