GlobalCoin на Facebook най-вероятно ще бъде обявен на 18 юни

GlobalCoin на Facebook най-вероятно ще бъде обявен на 18 юни

Множество източници очакват Facebook да стартира своя стейбълкойн на 18 юни, съобщиха от TechCrunch.

Позовавайки се на хора, запознати с плановете, съществуващите предложения както от страна на компанията, така и извън нея, че нейният потаен проект за криптовалута ще се появи още този месец, може и да се окажат истина.

По-ранните слухове бяха, че токена ще бъде пуснат през 2020 година, преди Facebook да поеме ангажимент да пусне на пазара своя продукт, който трябва да се съсредоточи върху паричните преводи.

„В момента, бялата книга, която обяснява основите на тази криптовалута, ще бъде пусната на 18 юни”, според TechCrunch.

Тази информация идва от Лаура МакКракен, началника на Facebook за финансовите услуги и платежните партньорства за Северна Европа, която заяви в интервю за германското финансово списание Wirtschaftswoche тази седмица, че:

„Стойността на токена на Facebook ще бъде осигурена от съвпкупоност от фиатни валути“, каза тя пред публикацията.

Facebook предизвика раздвижване в индустрията заради навлизането им в сектора на плащанията. Не само социалната медийна платформа, но и сестринските компании WhatsApp и Instagram също ще участват, казаха ръководителите.

„Въпреки, че основната цел на това начинание е отнемането на властта на банките, много анализатори не го виждат по този начин. Те смятат, че приложения като Apple Pay, Google Pay и Alipay могат да оспорят глобалната финансова система, дори да „заместят“ банките с новите си платформи за плащане.

В момента по проекта работят над 100 души. Но компанията не спира да запълва различни позиции, като сега отвориха работни места за 40 човека. Facebook са почти сигурни, че ще пуснат GlobalCoin през 2020, но тестовата версия може да бъде пусната в края на годината.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post GlobalCoin на Facebook най-вероятно ще бъде обявен на 18 юни appeared first on CryptoDnes.bg.