General Motors и блокчейн стартъп си партнират за решение за верифициране на самоличност

General Motors и блокчейн стартъп си партнират за решение за верифициране на самоличност

General Motors Financial, финансиращото звено на автомобилния гигант, заяви в понеделник, че си партнира с блокчейн стартъпа Spring Labs за решения за проверка на самоличността.

Говорител на GM Financial отказа да коментира дали GM или неговото дъщерно дружество да стане акционер на Spring Labs.

Ние активно проучваме развитието на авто-финансирането и случаите на специфично използване на GM, в допълнение към разработените продукти за проверка на самоличността…

Това заяви съоснователят и главен изпълнителен директор Адам Дживан чрез говорител. Той добави, че блокчейн мрежата , върху която работят Spring Labs в момента, ще бъде достъпна в частна бета за партньорите през Q3. Официалния старт е планиран за началото на 2020 година.

В прессъобщение Майк Канариос, главен стратегически директор на GM Financial, каза следното:

…днешното съобщение подчертава нашите отдаденост и инвестиция в напредъка на тези усилия и имаме удоволствието да си сътрудничим със Spring Labs като член на SFIP програмата.

Програмата „Spring Founding Industry Partners“ (SFIP) е насочена към създаването на решение за проверка на самоличността и предотвратяване на измами. Spring Labs наскоро обяви подписването на редица финтех фирми в програмата, като SoFi, OnDeck Capital, Funding Circle, Avant, GreenSky, BlueVine, Fundation, Upgrade, Fundbox и Better Mortgage.

„В крайна сметка, тази мрежа е предназначена да преобразува начина, по който информацията и данните се споделят в световен мащаб“, обяснява прессъобщението на GM.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post General Motors и блокчейн стартъп си партнират за решение за верифициране на самоличност appeared first on CryptoDnes.bg.