Gemini и BitFi с крипто-влогове с високи лихвени проценти

Gemini и BitFi с крипто-влогове с високи лихвени проценти

За тези инвеститори, които нямат нищо против мечия пазар и искат да държат избраната от тях криптовалута, новите сметки с привлекателен лихвен процент от 6,2% може да се окаже много вълнуващо развитие.

Може би е време 92% от американците, които не притежават криптовалута, да се замислят за инвестиция в подркепените от Gemini сметки?

Тъй като крипто пазарът загуби около $400 милиарда от пазарната си капитализация в рамките на година, високите лихвени проценти може и да не наберат популярността, на която биха се радвали, ако бяха пуснати миналата година.

Обаче, лихвените сметки за Биткойн и Етериум стартираха на 5-ти март чрез крипто-кредитиращата платформа BlockFi. В частната си бета през януари, компанията набра повече от $10 милиона депозити от институционални инвеститори и инвеститори на дребно – което говори за сериозен скок в търсенето на подобни услуги.

BlockFi също така набра $58 милиона в няколко кръга на финансиране, предлагайки заеми, започвайки от $ 2,000 срещу BTC, ETH или Litecoin (LTC) с лихвен процент от 4.5%. Компанията също така планира да пусне кредитна карта, подкрепена от крипто.

Предвид лихвените проценти, които американските банки предлагат, най-интересният аспект на предложението са сметките за Биткойн и Етериум с лихвен процент ot 6.2%. Зак Принс, главния изпълнителе директор на BitFi, заяви следното, според Forbes:

BlockFi е първата крипто-банка. Биткойн и крипто-кредитирането, особено за инвеститорите на дребно, е зараждащ се пазар … Въпреки че през последната година той [пазарът на крипто-кредитиране] беше подтикнат от институционален интерес.

Gemini ще действа като попечител на сметките. Все още няма решение за Биткойн ETF на близнаците Уинкълвос, но братята отказват да бъдат оставени извън този растящ пазар.

Сметките с високите лихвени проценти ще бъдат достъпни за потребителите в цял свят.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Gemini и BitFi с крипто-влогове с високи лихвени проценти appeared first on CryptoDnes.bg.