Galaxy Digital участва във финансирането на блокчейн гейминг платформа

Galaxy Digital участва във финансирането на блокчейн гейминг платформа

Фондът за криптовалутно инвестиционно банкиране, Galaxy Digital, участва във финансиране от $1,8 милиона към платформата за гейминг награди на Azure.

Smart Challenge, платформата за гейминг награди на Azure позволява на потребителите да създават и да се конкурират в предизвикателствата на блокчейн протокола EOSIO. С използването на блокчейн технологията, предизвикателствата се смятат за прозрачни, тъй като участниците могат да видят всички правила относно предизвикателствата и това как се прилагат.

Съобщава се, че Galaxy Digital инвестира в проекта чрез своя Galaxy EOS VC Fund, който представлява инвестиционна организация, финансираща продукти, изградени на EOSIO.

Потребителите могат да участват в предизвикателствата, чрез които печелят “AZA кредити”, за да ги използват за закупуване на предимства в играта.

Smart Challenge беше пуснат за първи път през 2018 и е предназначен да увеличи ангажираността на играчите с предпочитаните от тях игри и спортове, чрез гледане и играене едновременно.

Платформата Azure е била подложена на пилотни тестове в Entrepreneurs Lab, клон на Ubisoft, който е инкубатор за технологични стартъпи в сектора на игрите и забавленията. Изследването показа, че стрийминга с Smart Challenge превъзхождат традиционния стрийминг от гледна точка на укрепване на зрителската аудитория и геймплея.

Разработчикът на игри Lucid Sight набра $6 милиона през април за блокчейн гейминг енджина си – “Scarcity Engine”. Новият енджин се очаква да излезе през 2019 и ще включва игри, базирани на блокчейн, като “MLB (Major League Baseball)” и “Crypto Space Commander”.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Galaxy Digital участва във финансирането на блокчейн гейминг платформа appeared first on CryptoDnes.bg.