Galaxy Digital търсят $250 милиона да инвестират в крипто заеми

Galaxy Digital търсят $250 милиона да инвестират в крипто заеми

Докладите показват, че Galaxy Digital се стреми да набере $250 милиона за финансиране на кредити за криптовалутни компании.

Kрипто банка подготвя кръг за набиране на средства

Според Business Insider, криптовалутната банка иска да предложи на компаниите, работещи в бранша, крипто кредити, обезпечени с долари. Анонимни източници, за които се съобщава, че са запознати с проекта, казват, че Galaxy ще приема крипто активи, както и хардуер за добив, като обезпечение за заемите.

Докладите също така сочат, че Galaxy Digital ще приключи първия кръг от набиране на средства за проекта през март 2019 година. Източниците твърдят, че ръководството на банката ще отговаря за предлагането на заеми на криптовалутни фирми.

Този ход представлява продължаване на разширяването на крипто банката на пазара на крипто кредитиране. Galaxy Digital вече предлага кредити на криптовалути от своя баланс.

Крипто кредитирането става все по-популярно

Това обявление, макар и непотвърдено, идва в момент, когато крипто кредитирането изглежда придобива все по-голяма популярност. Мечият пазар на 2018, изглежда остави стартъпите без пари, като също създаде нуждата от вливане на капитали, като по този начин предоставят пазарни възможности за заемодателите.

BlockFi, крипто-кредитна платформа, която е подкрепена от Galaxy, успява да повиши приходите и клиентската база десетократно. Друга компания, работеща в сферата на крипто заемите, също планира да разшири своята работна сила въз основа на увеличаващия се поток от приходи.

По-рано през годината бе съобщено, че крипто-кредитиращите фирми се радват на значителен успех, като обслужват и двете страни на търговията.

Galaxy Digital продължават да мислят за бъдещето, въпреки тежкото състояние на пазара

Galaxy Digital, подобно на останалата част от пазара, премина трудно през 2018 година с удължения мечи пазар. Основател на компанията и бивш изпълнителен директор на Goldman Sachs, Майк Новограц, коментира миналия ноември за трудностите при изграждането на успешен бизнес по време на бичи период.

През ноември 2018, компанията обяви нетна загуба през третото тримесечие на годината в размер на $76,65 милиона. Според докладите по това време, тази цифра поставят общата загуба на банката за 2018 към септември, до над $175 милиона.

Дори и при лоши финансови резултати, банката продължава да инвестира в бизнеси в индустрията. Миналата седмица бе съобщено, че Galaxy Digital участва в кръг за набиране на средства ($20 милиона) от серия B за блокчейн стартъпа Symbiont, който има за цел да преодолее пропастта между капиталовите пазари и криптовалутите.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Galaxy Digital търсят $250 милиона да инвестират в крипто заеми appeared first on CryptoDnes.bg.