Franck Muller с първия биткойн часовник

Franck Muller с първия биткойн часовник

Швейцарскaта марка за луксозни часовници Franck Muller пусна лимитирана серия, наречена “Encrypto”, определяйки го като “първия в света функционален биткойн часовник”.

Аестетично, циферблата на часовника – стартиран в партньорство с платформата за търговия с криптовалути Regal Assets – изобразява логото на Биткойн и QR код на адреса на генезисния блок на Биткойн.

Лицевата част включва и лазерно гравиран QR код за адрес на публичен портфейл, който може да се използва за депозиране на биткойн и проверка на неговия баланс. Включеното запечатано USB устройство съхранява частния ключ, съобщиха от Regal Assets в сряда.

Портфейлът за „дълбоко студено съхранение“ използва „офлайн генерирани, недетерминистични TRNG (генерирани истински случайни числа), които не могат да бъдат хакнати“, се казва в съобщението.

Encrypto понастоящем е наличен онлайн и в магазина на Franck Muller в дубайския мол, с приети опции за плащане като кредитна карта, банков превод и биткойн.

Ще бъдат продадени максимум 500 мъжки и женски бройки, като цената е между $10 000 и $60 000, според информация от уебсайта на производителя. Някои модели включват благородни метали и диаманти в циферблата и рамката.

Franck Muller също проучва модели с етериум (ETH) и други „топ пет токена”, включително XRP в бъдеще.

По-рано тази година, компанията за луксозни швейцарски часовници A. Favre & Fils също обяви, че ще разгърнат ръчно изработен механичен часовник с вграден крипто портфейл. Часовникът ще струва от $102,000 до $153,000, в зависимост от модела и неговите характеристики и материали.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Franck Muller с първия биткойн часовник appeared first on CryptoDnes.bg.