Fidelity обявиха попечителски услуги за биткойн

Fidelity обявиха попечителски услуги за биткойн

Fidelity Digital Assets, филиал за решения с дигитални на Fidelity Investments, обяви, че тяхната услуга за съхранение на Биткойн вече е с „избрана група от отговарящи на условията клиенти“.

Фирмата, чиято цел е да предоставя услуги за попечителство на институционални инвеститори, за първи път направи съобщение за тази новина в края на януари. Те заявиха, че са избрали клиенти, на които ще предлагат първоначалните си решения.

Съобщението в Twitter гласи:

 

Оперираме с избрана група от отговарящи на условията клиенти и ще продължим да се движим бавно. Нашите решения са насочени към нуждите на хедж фондове, семейни офиси, пенсионни фондове, дарителски кампании, други институционални инвеститори.

Fidelity Digital Asset announcement | Source: Twitter

Доставчикът на решения заяви, че е изградил силни технически и оперативни стандарти, които са най-подходящи за институциите, отговарящи на очакванията за клиентите от инвестиционен гигант, при първоначалното им обявяване. Те също така заявиха, че техните първоначални клиенти са „важна част“ от „крайните периоди на тестване и изчистване на процесите“. Това, от своя страна, ще помогне на Fidelity да предостави услуги на „по-широк набор от допустими институции“.

Нашата мисия е много повече от продуктите. Интересът на институциите към дигитални активи се разширява и тези организации изискват сложни способности, за да продължат.

Това идва като еуфорично изявление на няколко членове на общността, тъй като е отбелязно като една от първите стъпки, предприети за отваряне на пазара на криптовалута, особено на биткойн, за институционалните инвеститори. Това се дължи главно на решенията за попечителство и платформата за търговия, предоставена от финансовия гигант. Още повече, някои смятат също, че промените, закупени от институционалните играчи на Fidelity, ще хвърлят светлина върху регулаторната позиция по отношение на биткойн и други криптовалути.

 

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Fidelity обявиха попечителски услуги за биткойн appeared first on CryptoDnes.bg.