Fidelity може да пусне крипто попечителска услуга този март

Fidelity може да пусне крипто попечителска услуга този март

Новата крипто услуга на Fidelity Investments може официално да стартира през март.

Компонентът за съхранение на Fidelity Digital Asset Services LLC (FDAS) вече е в експлоатация.

Bloomberg съобщи, че Fidelity е набелязала март като официален старт.

Понастоящем обслужваме избрани клиенти, като продължаваме да доизграждаме първоначалните си решения… През следващите няколко месеца ние ще се ангажираме внимателно и ще дадем приоритет на потенциалните клиенти въз основа на нуждите, юрисдикцията и други фактори.

Стартирането през март ще съответства на времевата рамка, която преди това бе дадена от Том Джесъп, изпълнителен директор на FDAS. Той каза през декември месец миналата година, че платформата ще бъде широко достъпна някъде през първото тримесечие на 2019 година.

Не е ясно кога ще стартира другата част на FDAS. Останалите услуги включват посреднически сделки с крипто активи между клиенти на Fidelity и маркет-мейкъри.

Гигантът в сферата на финансовите услуги разкри миналата есен, че изгражда крипто-платформа за търговия и съхранение. По онова време Джесъп каза, че някои от неговите институционални клиенти са заинтересовани да влязат в пространството, но при условие, че има доверен доставчик на платформа.

Тези институции изискват сложно ниво на обслужване и сигурност, равни на опита, с който са свикнали, когато търгуват с акции или облигации.

Докато FDAS първоначално обяви, че ще подкрепя търговията с Биткойн и Етериум, Джесъп добави, че фирмата ще разгледа следващите четири или пет криптовалути по пазарна капитализация. Въпреки това досегашното търсене на клиентите е насочено главно към двете най-големи криптовалути в света, отбеляза Джесъп в края на ноември.

FDAS също разглежда секюрити токени, въпреки че изпълнителният директор отбелязва, че първо чака това пространство да се развие.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Fidelity може да пусне крипто попечителска услуга този март appeared first on CryptoDnes.bg.