Fidelity започват крипто търговия “в близките няколко седмици”?

Fidelity започват крипто търговия “в близките няколко седмици”?

Финансовият гигант Fidelity Investments скоро ще започне да предлага услуги за търговия с криптовалути.

Доклад на Bloomberg от понеделник, цитирайки „човек, запознат с въпроса“, гласи, че Fidelity ще пусне услугата за търговия с биткойн „в рамките на няколко седмици“ и ще се съсредоточaт върху институционалното, а не клиентите на дребно.

Говорителката на Fidelity, Арлин Робъртс, заяви пред Bloomberg:

Понастоящем имаме набор от клиенти, които поддържаме на нашата платформа. Ще продължим да предлагаме услугите си през следващите седмици и месеци въз основа на нуждите на нашите клиенти, юрисдикции и други фактори. В момента предлагането на услуги е насочено към биткойн.

Само миналата седмица Fidelity публикува проучване, в което се казва, че институционалните инвеститори са все по-отворени за добавяне на дигитални активи в своите портфейли. Около 22% от инвеститорите вече имат известна експозиция към дигиталните активи, докато 40% заявяват, че са готови да се насочат натам през следващите пет години.

Разполагайки с над 2,5 трилиона долара в активи, Fidelity стартира и услугата за попечителство на криптовалути по-рано тази година. Гигантът наскоро нае бивш ръководител на проекта за дигитални активи от инвестиционната банка Barclays.

Все по-голям брой традиционни финансови институции искат да предложат услуги за криптовалути. Говори се, че онлайн борсовите посредници E * Trade Financial и TD Ameritrade се готвят да стартират услуги за търговия с крипто.

Мобилното приложение за търговия с акции Robinhood, от друга страна, стартира услуги за търговия с криптовалута преди повече от година и наскоро обяви план за стартиране на ICO.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Fidelity започват крипто търговия “в близките няколко седмици”? appeared first on CryptoDnes.bg.