Facebook ще обявят своя крипто проект този месец

Facebook ще обявят своя крипто проект този месец

Facebook са готови да обявят своя крипто проект този месец, като ще позволят на служителите им да вземат част от заплатата си в токена, съобщават CNBC на 5 юни.

Позовавайки се на доклад на The Information, от CNBC твърдят, че Facebook освен това планира да прехвърли контрола на криптовалутата на външни страни, за да гарантира, че дигиталния актив няма да бъде напълно централизиран.

Организациите на третите страни твърдят, че ще плащат до 10 милиона долара за възможността да действат като нод – за потвърждаване на транзакции в мрежата на токена на Facebook.

Стейбълкойна, който ще бъде интегриран като инструмент за плащане в WhatsApp, Messenger и Instagram – също ще бъде достъпен чрез физически машини, подобни на банкомат.

Собствената криптовалута на Facebook през последните няколко месеца беше обект на много спекулации, тъй като компанията не разкри много информация за проекта. По-рано тази седмица, Financial Times съобщиха, че Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC) е в преговори с Facebook за предстоящия стейбълкойн.

През май Facebook съобщиха, че патентоваха търговската марка „Libra“ за потайния проект. Източници, запознати с въпроса, твърдят, че социалната медия набира финансови фирми за разработване на монетата и че кодовото име на проекта е Libra.

По-късно същия месец, регистрираха и нова фирма за финансови технологии, Libra Networks LLC, в Търговския регистър в Женева, Швейцария.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Facebook ще обявят своя крипто проект този месец appeared first on CryptoDnes.bg.