Facebook търсят старши адвокат с опит в областта на блокчейн

Facebook търсят старши адвокат с опит в областта на блокчейн

Facebook се стреми да наеме старши адвокат с опит както в областта на блокчейн, така и при плащанията.

Facebook, които намекнаха за планове, включващи блокчейн, криптовалута и плащанията в своята социална медийна екосистема, сега искат водещ търговски съветник да ръководи внедряването на нови предложения.

“Вие ще бъдете отговорни за изготвянето и договарянето на голямо разнообразие от договори, свързани с нашите инициативи за блокчейн, включително партньорства, необходими за стартирането на нови продукти и разширяване на тези продукти в международен план”, се казва в длъжностната характеристика. Обявата продължава:

Вие също така ще съветвате клиентите си относно различните правни рискове, бизнес стратегии и други въпроси, свързани с търговските сделки и общите операции.

Facebook привлече вниманието на медиите в края на миналия месец, когато Ню Йорк Таймс съобщи, че компанията търси подкрепа за потенциалния си бъдещ крипто токен.

Токенът, който според източниците може да се появи дори през първата половина на тази година, би бил междуплатформена инициатива за плащания, включваща също Instagram и Whatsapp.

Преди това докладът сочи, че гигантът придоби блокчейн стартъп: Chainspace, който е базиран в Обединеното кралство и се фокусира върху решения за скалируемостта на блокчейн. Представител на Facebook, както се съобщава, отбеляза по това време, че те са наели изследователи на Chainspace и не са придобили никоя от технологиите на Chainspace.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Facebook търсят старши адвокат с опит в областта на блокчейн appeared first on CryptoDnes.bg.