Facebook са почти готови с тяхната Whatsapp криптовалута

Facebook са почти готови с тяхната Whatsapp криптовалута

Както по-рано се съобщи facebook работи по криптовалута и е достигнал високо ниво на напредък със създаването на стейбълкойн, който ще се базира на приложението за съобщения Whatsapp.

Това стана очевидно, тъй като Facebook вече се е консултирал с няколко крипто борси относно възможността за добавянето на криптовалутата след стартирането ѝ.

Според вътрешна информация, компанията вече има 50 инженери, които работят по техния блокчейн проект, за да преминат към тази крипто мечта. Екипът на Chainspace наскоро се присъедини към блокчейн екипа и очевидно много други професионалисти вече се присъединиха към него.

Предложената криптовалута трябва да бъде фиксирана към долара, така че тя да бъде надеждно средство за извършване на трансгранични плащания, без да се притеснявате за промяната в стойността, когато изпращате пари на приятели и семейство чрез Whatsapp. Компанията също така планира да достигне до потребителите в трите големи мрежови платформи Whatsapp, Instagram и Facebook Messenger, за да достигне милиарди потребители по целия свят.

Проектът все още е потаен, след като не всички служители разполагат с информация, що се отнася до напредъка на проекта, което е малко тревожно, защото не е ясно защо са наложени такива ограничения.

Очевидно не само Facebook работи върху криптовалута. Гигантът за съобщения Telegram също работи по проект за криптовалута, за да достигне до над 300 милиона потребители в световен мащаб.

Тяхното участие в революцията на блокчейн едва ли е изненада, тъй като технологиите, които стоят в основата на техните проекти, постепенно стават ненужни.

Facebook трябва да създаде нещо, което ще бъде огромна конкуренция в индустрията, което може би е причината да запази тайната на проекта. Като основател на Morgan Creek, Антъни Помплиано с право каза:

Ако Facebook изгражда стейбълкойн за WhatsApp, това е по-малко за криптовалутите и повече за изграждането на глобално доминиращ продукт, който променя начина, по който милиардите живеят.

Макар че много компании вече са изградили криптовалути, тези на Facebook изглежда са голяма работа заради огромното си влияние като мрежова компания. Освен проекта за криптовалута, компанията иска да използва силата на блокчейн, за да революционизира събирането и споделянето на данни за милионите си потребители по целия свят.

Въпреки че не е сигурно кога ще бъде стартирана криптовалутата на Facebook, неизбежният въпрос е коя от борсите, към която се обръща компанията, ще добави актива и кога. Изглежда, че потребителите на Whatsapp са на път да бъдат въведени в свят на безкрайни възможности с пускането на този стейбълкойн.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Facebook са почти готови с тяхната Whatsapp криптовалута appeared first on CryptoDnes.bg.