Facebook регистрира потайна фирма в Швейцария

Facebook регистрира потайна фирма в Швейцария

Според доклад на Ройтерс, Facebook регистрира нова компания, Libra Networks, в Женева на 2 май. Това съвпада с плановете за тяхната вътрешна криптовалута, която ще определи първата интеграция на блокчейн от страна на компанията.

Facebook Global Holdings е акционер в новата компания и според Ройтерс ще предостави финансови и технологични услуги и ще разработи хардуер и софтуер, представени в швейцарския регистър.

Последният ход към този “блокчейн поход” на компанията бе наемането на двама управители на Coinbase на 14-ти този месец. Проектът Libra oбаче привлече вниманието на Конгреса, като американските законодатели изпратиха отворено писмо до компанията, търсещо разяснения относно целта на валутата.

Те написаха:

Wall Street Journal наскоро съобщи, че Facebook набира десетки финансови фирми и онлайн търговци, за да подпомогнат стартирането на платежна система, базирана на криптовалута, използвайки социалната мрежа. Миналата година Facebook поиска от американските банки да споделят подробна финансова информация за потребителите. Една голяма въпросителна се явява в главите на експертите обаче – колко внимание се обръща на поверителността на данните на потребителите? Все пак те събират едно изключително количество информация.

Facebook отказа да коментира новата компания. Неотдавнашните слухове сочеха, че около $1 милиард ще се използват за изграждането на технологията.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Facebook регистрира потайна фирма в Швейцария appeared first on CryptoDnes.bg.