Facebook продължава да наема блокчейн разработчици

Facebook продължава да наема блокчейн разработчици

Социалният медиен гигант Facebook напредва в усилията си да развива блокчейн, като наема персонал от Chainspace, стартъп, стоящ зад платформа за интелигентни договори.

Новината за новите попълнения показва, че социалната медия напредва с блокчейн амбициите си, които за първи път бяха разкрити миналия Май с обявяването на ново, специално предназначено блокчейн устройство.

Изследователите, които стоят зад Chainspace, може да са много подходящи, за да помогнат на Facebook да използват блокчейн за редица приложения. Според уебсайта си, Chainspace използва “шардинг” – процесът на разбиване на база данни на по-малки единици – за облекчаване на проблемите с мащаба, пред които са изправени блокчейн мрежите.

Говорител на Facebook потвърди, че самият стартъп или неговата технология не са придобити, но някои от служителите му се присъединяват към вътрешната блокчейн група на Facebook.

“Както много други компании, Facebook проучва начини за използване на силата на блокчейн” – казват от компанията. „Този нов малък екип проучва много различни приложения. Не разполагаме с нищо повече, което можем да споделим. ”

Гигантът на социалните медии в момента наема 11 човека, според кариерния сайт им сайт. Миналия декември бяха само 5. Според длъжностното описание, екипът функционира като „стартъп във Facebook“, добавяйки:

“Крайната ни цел е да помогнем на милиарди хора да получат достъп до неща, които сега са недостижими за тях – това биха могли да бъдат неща като здравеопазване, справедливи финансови услуги или нови начини за запазване или споделяне на информация.”

В уебсайта на веригата, понастоящем са изброени 11 служители и 4 съветника на страницата на екипа. В момента на началната страница на сайта стои посланието: „Радваме се да обявим, че екипът се придвижва към нещо ново“.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Facebook продължава да наема блокчейн разработчици appeared first on CryptoDnes.bg.