Facebook наемат нови служители за своя блокчейн отдел в Калифорния

Facebook наемат нови служители за своя блокчейн отдел в Калифорния

Щабът на Facebook в Менло Парк, Калифорния, отвори пет нови работни позиции в блокчейн отдела си, според обяви, публикувани на 29 март.

Новите работни места бяха публикувани в LinkedIn профила на компанията. Според съобщенията, социалната мрежа сега търси продуктови мениджъри за две различни позиции, анализатор на данни, софтуерен инженер и мениджър бизнес операции, за да се присъедини към блокчейн екипа им.

Описанието на позициите също така подсказва възможните области, в които фирмата може да приложи технологията:

– Блокчейн екипът е стартъп във Facebook и ние проучваме много области във всички аспекти на блокчейн технологията. Крайната ни цел е да помогнем на милиарди хора с достъп до неща, които не разполагат сега – това биха могли да бъдат неща като здравеопазване, справедливи финансови услуги или нови начини за запазване или споделяне на информация. ”

Наскоро, компанията откри позиция за старши адвокат с опит както в блокчейн, така и в плащанията. Човекът ще бъде отговорен за изготвянето и договарянето на голямо разнообразие от договори, свързани с блокчейн инициативите, както и за съветване на клиентите относно различните правни рискове, свързани с технологията.

Също така Facebook търси продуктов мениджър и изследовател на смесени UX методи, който да работи в офиса им в Тел Авив, Израел. Поради това, броят на наскоро отворените позиции за блокчейн отдела надхвърля 20.

Позицията на Facebook спрямо криптовалутите претърпя значителна метаморфоза в течение на 2018. Компанията, която преди това забрани крипто рекламите, сега обмисля да стартира стейбълкойн за потребители на услугата за съобщения WhatsApp, която компанията на Марк Зъкърбърг притежава.

Формирането на блокчейн екипа от технологичния гигант за пръв път бе обявено през май 2018. Тогава Дейвид Маркъс, ръководител на Messenger приложението във Facebook, обяви, че сайтът на социалната медия проучва възможните приложения за децентрализираната технология.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Facebook наемат нови служители за своя блокчейн отдел в Калифорния appeared first on CryptoDnes.bg.