Facebook водят преговори с Visa и MasterCard за стейбълкойн

Facebook водят преговори с Visa и MasterCard за стейбълкойн

Гигантът на социалните медии Facebook търси инвестиция на стойност $1 милиард за техния стейбълкойн.

Позовавайки се на хора, запознати с плановете, Wall Street Journal разкриват, че Facebook в момента говори с големите платежни мрежи Visa и MasterCard за потенциална подкрепа, заедно с платежния процесор First Data Corp.

Проектът за криптовалута, носещ името-“FB Coin”, подхранва слухове за около година, че Facebook иска да предостави вътрешни плащания на потребителите. Тъй като все повече информация се стича до външната страна, изглежда, че различните изпълнители разглеждат различни опции, включително плащания чрез потребителски профил във Facebook.

„Facebook също разговаря с компании за електронна търговия и приложения за приемане на токена и ще търси по-малки финансови инвестиции от тези партньори, каза един от хората“, добавиха WSJ.

Както се съобщава, интересът към FB токена, който е ориентиран към фиатните валути, вече се появи от криптовалутни кръгове, по-специално под формата на инвестиционния магнат на рисков капитал, Тим Дрейпър.

Миналия месец се появиха планове, че Дрейпър, който е добре познат биткойн бик и поддръжник на алткойна Tezos (XTZ), ще се срещне с Facebook, за да обсъди възможностите за инвестиции.

Според източниците на WSJ, обаче, огромната сума, която ще подкрепи проекта е умишлено проектирана, за да премахне съмненията относно Facebook токена срещу Биткойн и други криптовалути. Според тях, волатилността трябва да се избягва, за да се повиши усвояването.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Facebook водят преговори с Visa и MasterCard за стейбълкойн appeared first on CryptoDnes.bg.