Euro Exim Bank и интеграцията на xRapid

Euro Exim Bank и интеграцията на xRapid

Първата банка, която официално прие xRapid на Ripple, заяви, че успешно прилага технологията.

В ново интервю с Trade Finance Global, отговорника за спазване на правилата и операциите в банката, Греъм Брайт, казва, че разработчиците му работят сериозно върху проекта, за да гарантират, че всичко върви гладко.

Вече създадохме cloud-базирано блокчейн приложение за търговско финансиране, така че беше лесно решение да се присъединим към други участници в Ripple за първия проект, а именно с помощта на услугата xCurrent, където институциите могат незабавно да уредят трансгранични плащания с проследяване от край до край и прозрачност.

Използването на XRP дигитални активи (които не са добити или подложени на волатилност в цените) чрез регистрирани борси, които минимизират разходите за ликвидност, на местните получатели може да се изплаща в местна валута, подпомагайки сигурния паричен поток и намалявайки ограниченията на паричните потоци.

Досега банката не разкрива данни за реални транзакции, направени с помощта на xRapid.

Ripple стартира xRapid за търговско производство през октомври. Софтуерното решение е проектирано да бъде съобразено с регулаторните изисквания начин за банките и финансовите институции да използват XRP.

Това по същество позволява на компаниите да конвертират своята местна валута в XRP и да изпратят дигиталния актив в друга страна, където той веднага се превръща обратно в фиат. Целият процес е проектиран да отнеме няколко минути от началото до края, като времето, през което средствата са в XRP, се ограничават само до секунди.

Euro Exim Bank е със седалище в Сейнт Лусия и има представителство в Лондон. Компанията е специализирана в „свързване на корпоративни купувачи и продавачи, което позволява на бизнеса да изнася и внася икономично и ефикасно стоки и услуги“.

Според уебсайта си, банката има международен банков лиценз клас А и ѝ е разрешено да управлява международен бизнес от Сейнт Лусия.

Главният изпълнителен директор на Ripple, Брад Гарлингхаус заяви, че очаква десетки банки да използват xRapid тази година. Досега Euro Exim Bank е първата и единствена банка, която се регистрира.

Ripple разполага с повече от 200 банки и финансови институции на борда с другото си решение за трансгранично плащане xCurrent, което не използва XRP.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Euro Exim Bank и интеграцията на xRapid appeared first on CryptoDnes.bg.