Ernst & Young с данъчен инструмент за докладване на криптовалути

Ernst & Young с данъчен инструмент за докладване на криптовалути

Фирмата от “Голямата Четворка” за одитиране и професионални услуги Ernst & Young EY), стартира инструмент за отчитане и изготвяне на данъци върху криптовалутите, според съобщение за пресата, публикувано на 4 март.

Новият инструмент, наречен EY Crypto-Asset Accounting и Tax (CAAT), има за цел да подобри счетоводните и данъчните изчисления за сделките с дигитална валута от двата институционални клиента, които имат криптовалути в сметките си и лица, които търгуват дигиталните активи в по-малък мащаб. Услугата ще бъде достъпна за тези, които използват EY TaxChat и за клиентите на EY Private Client Services.

Съобщава се, че EY CAAT може да получи информация за криптовалутни транзакции от “почти всички” големи борси, да консолидира данни от различни източници и автоматично да изготвя отчети, включително данъчни декларации за вътрешни приходи от криптовалути. EY казва, че регистрира значителен ръст в броя на клиентите, които притежават крипто активи.

Миналия месец, софтуерът за подготовка на данъци в САЩ, TurboTax Online, съобщава за партньорство с CoinsTax, LLC, за да добави изчислението на криптовалути към неговите услуги. Услугата ще позволи на потребителите да импортират данни за търговия директно от големи борси. Веднъж изчислени, печалбите от капитала и отчетите за доходите могат да бъдат изтеглени или качени директно.

През януари, големият американски сайт за обмен на криптовалути Coinbase добави ресурси за клиентите в САЩ, за да поискат данъците от крипто сделките чрез интеграция на TurboTax. Потребителите на Coinbase.com и Coinbase Pro ще могат автоматично да импортират транзакции в нов, крипто-специфичен раздел на софтуера TurboTax Premier.

Междувременно, щата Охайо стана първият, който позволи на фирмите да плащат данъци, използвайки водещата криптовалута Биткойн (BTC). Предприятията имат право да плащат 23 различни данъци, като използват BTC чрез онлайн портал.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Ernst & Young с данъчен инструмент за докладване на криптовалути appeared first on CryptoDnes.bg.