eBay казва, че няма да позволи криптовалути като опция за плащане

eBay казва, че няма да позволи криптовалути като опция за плащане

eBay няма да предлага криптовалути като опция за плащане.

За разлика от най-новите истории за eBay, гигантът за електронна търговия, отрича слуховете, че ще приема криптовалутите като плащане.

Според доклад, компанията отбелязва, че подобно развитие не е било планирано и потвърди, че криптовалутите не са начин на плащане на платформата.

Това е се потвърждава, тъй като “виртуални и криптовалути” са в дългия списък на непозволените опции за плащане в политика на компанията.

Платформата за електронна търговия приканва потребителите винаги да се позовават на политиката за плащане на eBay, за да имат представа какво се приема на платформата и какво не.

Според политиката на сайта, “разрешените” методи за плащане на eBay включват кредитна и дебитна карта, обработена чрез интернет търговеца на продавача, Paypal и Paypal кредит, както и плащане при доставка.

Допълнителен поглед в политиката показва, че платформата има и списък с ограничени методи на плащане, които включват банкови преводи, чекове, парични преводи и услуги за онлайн плащане от трети страни като Alipay, Cartapay, Fiserv, XOOM и др. в правилото се отбелязва, че плащанията, които се обработват извън уебсайта на платформата, не са разрешени, освен в “някои категории”.

Слуховете за плановете на eBay за подкрепа на крипто плащания започнаха в Twitter след като крипто ентусиаст, известен като @ImNotTheWolf сподели снимки на рекламите на eBay на текущото събитие на Consensus.

С огромните печалби, които вече се появяват на крипто-пазара в неделя, новината изглежда са подсилили вълнението в общността. Скоро обаче стана ясно, че историята не е реална.

eBay отбелязва, че рекламите не означават, че компанията планира да приема криптовалути, но че има много “продукти, свързани с виртуални валути на пазара, като машини за копаене“.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post eBay казва, че няма да позволи криптовалути като опция за плащане appeared first on CryptoDnes.bg.