Disney могат да се сдобият и с крипто борса

Disney могат да се сдобият и с крипто борса

Говори се, че на Disney им е предложено контролен пакет акции в NXC, компанията-майка на южнокорейския издател на видео игри Nexon, която е специализирана в онлайн игри за PC и мобилни устройства.

Nexon е най-големият разработчик на игри в Южна Корея и е вторият по големина пазар за онлайн игри в света. NXC притежава две големи крипто борси: Bitstamp, базиран в Люксембург, и Korbit, базиран в Южна Корея.

Основана през 2011, Bitstamp е най-дългогодишният биткойн обмен в света.

Според доклад на Korea Herald, Джунг Джу се срещна с представител в Disney, предлагайки да продаде своя дял в NXC на развлекателния гигант.

Милиардерът и председател на NXC, Джунг Джу Ким, продава дяла от 98,64%, който той и съпругата му държат в NXC, който пък притежава 47,02% от Nexon. Той се опитва да продаде своя дял от януари, като окончателните оферти ще се проведат на 15 май.

„Това, за което завиждам най-много на Disney е, че те не изкарват насилствено пари от децата… (потребителите), a техните клиенти с радост им плащат. Nexon има дълъг път да извъри като не малко хора мразят компанията.

Миналата година, дъщерното дружество на NXC, NXMH, белгийска инвестиционна група, придоби Bitstamp, един от най-големите обмени на биткойн и криптовалути в Европейския съюз. Той поддържа големи криптовалути като биткойн, етериум, лайткойн и XRP, както и фиат-крипто двойки в щатски долари и евро.

Понастоящем Bitstamp има 24-часов обем от $56,7 милиарда, според данни, събрани от CoinMarketCap, като BTC / USD представлява 57,12% от дневния му обем, оценен на $32,4 милиарда.

NXC притежава и мажоритарен дял в конкурентната криптo борса Korbit чрез дъщерното си дружество. Nexon придоби 65% от Коrbit през 2017 – вторият по големина обмен на криптовалути в Южна Корея и първият обмен на биткойн в страната. В момента борсата има дневен обем на търговията от около $9.8 милиарда.

Ройтерс съобщава, че NXC също получава оферти от китайския гигант Tencent, южнокорейския интернет гигант Kakao и няколко частни компании, включително Bain Capital, MBK Partners и KKR.

Nexon е основана през 1994 година и е специализирана в онлайн игри и е дом на някои от най-популярните заглавия в света, включително MapleStory и Dungeon Fighter Online.

Disney отчете $59.4 милиарда приходи през 2018 и придоби 21st Century Fox миналия месец.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Disney могат да се сдобият и с крипто борса appeared first on CryptoDnes.bg.