Cryptopia подаде молба за несъстоятелност

Cryptopia подаде молба за несъстоятелност

Cryptopia Limited, новозеландска компания, която управляваше крипто борса с над 300 000 акаунта от цял свят, подаде молба за несъстоятелност, след като хакери им проникнаха в системата по-рано тази година и откраднаха над 16 милиона долара.

Основателите на компанията започнаха Cryptopia като хоби през 2014 и борсата се разрасна бързо през 2017, след като цената на Биткойн достигна своя пик, според федералните съдебни документи, подадени в петък в Манхатън.

За съжаление, хакерите успяха да проникнат в дигиталните портфейли, съхранявани в Cryptopia през януари 2019 и откраднаха активите на клиентите.

След като Cryptopia отвори отново своята платформа за търговия през март, акционерите решиха да закрият компанията, според декларация, подадена до ликвидатора на Нова Зеландия.

Cryptopia все още има десетки милиони долари дигитални активи, които ликвидаторите се опитват да събират и разпределят между притежателите на сметки, показват данните.

Ликвидаторите се опитват да определят кои притежатели на сметки притежават дигитални активи, но информацията, от която се нуждаят, се хоства на сървъри, управлявани от компания от Аризона, която прекратява споразумението си с Cryptopia и изисква около 2 милиона долара.

Ликвидаторите се опасяват, че ако не платят на компанията в Аризона, данните на Cryptopia могат да бъдат презаписани или изгубени. “Това би било потенциално катастрофално за ликвидаторите и титулярите на сметки”.

Що се отнася до хакнатите портфейли, „все се правят усилия за възстановяване, но към днешна дата нито един от откраднатите дигитални активи не е възстановен“.

Всеки притежател сметка на Cryptopia е потенциален кредитор в ликвидацията, а на търговските кредитори им се дължат около 2,6 милиона долара.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Cryptopia подаде молба за несъстоятелност appeared first on CryptoDnes.bg.