Cryptopia може да отворят отново до 4 март

На 26 февруари бе потвърдено, че хакнатата новозеландска крипто борса Cryptopia ще бъде отворена отново за бизнес в понеделник следващата седмица, потвърдиха в социалните медии.

В поредица от актуализации, Cryptopia разкрива, че двамата й основатели ще се върнат в компанията, за да подпомогнат операциите си след цялостна реконструкция на структурата им.

Полицията официално разреши търговията да се възобнови в средата на февруари, но последващо известие от страна на персонала подсказваше, че все още не е възможно да започне обработката на потребителите.

Сега изглежда, че това се е променило.

Хакери успяха да откраднат криптовалута на стойност милиони долари от Cryptopia през януари. Междувременно започна международно полицейско разследване, като борсата вече разкри, че най-много да са загубени една десета от общия брой активи.

“Продължаваме да работим по оценката на въздействието, което се е получило в резултат на хака през януари”, се казва в един от туитовете.

Полицията в Нова Зеландия все още не е направила коментар за ситуацията след публикуването на актуална информация за разследванията си по-рано този месец. По онова време, правоприлагащите органи бяха уверени в постигнатия напредък, докато коментаторите се съмняваха в способността им да проследят и идентифицират хакерите.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Cryptopia може да отворят отново до 4 март appeared first on CryptoDnes.bg.