Cryptopia възстановиха търговията на платформата

Cryptopia възстановиха търговията на платформата

Cryptopia, крипто борсата, която беше хакната в средата на януари, обяви, че рестартира услугите за търговия.

Базираната в Нова Зеландия борса публикува съобщение в Twitter в сряда, казвайки:

Възобновихме търговията с 40 търговски двойки, които определихме като сигурни, като ще продължим да разширяваме този списък.

Компанията предоставя пълен списък на наличните двойки на своите страници за поддръжка.

На 16 януари, Cryptopia излезе офлайн, като заяви, че „претърпя пробив на сигурността, което доведе до значителни загуби.“ Оттогава фирмата до голяма степен мълчи за хака, тъй като търси помощ от местната полиция, за да намери нарушителите и липсващите средства.

На 27 февруари, крипто борсата разкрива мащаба на вероятните загуби от пробива, като казва: „Ние продължаваме да работим по оценката на въздействието, което се получи в резултат на хака през януари. В момента сме изчислили, че в най-лошия случай са откраднати 9,4% от общите ни средства. ”

Фирмата обаче все още не е обявила официална цифра за загубата или е посочила кои криптовалути са засегнати. Фирма за анализ на блокчейн данни оцени след атаката, че $16 милиона в етериум и ERC-20 са изгубени.

От 4 март, Cryptopia позволи на потребителите да имат достъп до сайта в режим само за четене и оттогава има много ограничена функционалност, като отмяна на трейдинг поръчките. В писмо до потребителите на 17 март също се казва, че се готвят да компенсират потребителите, които загубиха средствата си в хака.

Въпреки че рестартира търговията на някои криптовалути, компанията заяви, че все още има проблеми с фиатните си услугите.

На своята новинарска страница, Cryptopia заяви днес, че депозитите и тегленията на новозеландски долари “понастоящем са преустановени поради проблеми с предоставянето на банкови услуги за NZDT.”

Ние работим в тясно сътрудничество с нашите банкови партньори и се надяваме да възобновим услугите за депозиране и теглене на NZ долари, възможно най-скоро. Намирането на решение е висок приоритет и ние ще уведомим нашата общност веднага щом има по-нататъшно развитие.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Cryptopia възстановиха търговията на платформата appeared first on CryptoDnes.bg.