Крипто платформата за резервации Travala си партнира с гиганта в бранша Booking.com

Крипто платформата за резервации Travala си партнира с гиганта в бранша Booking.com

Travala, услуга, която позволява на своите потребители да плащат за хотелски престой с криптовалута, сега ще позволи на своите клиенти да резервират всеки хотел, който може да се резервира чрез Booking.com.

Travala обяви в прессъобщение на 25 ноември, че вече е интегрирало модула за настаняване на Booking в своята платформа. Новата функция ще позволи на потребителите да резервират 90,000 различни дестинации, използвайки криптовалути.

 

Платете престоя си с криптовалута

 

Клиентите на Travala могат да плащат със собствения си AVA токен и 20 основни крипто активи, включително Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Dash (DASH), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), EOS, Stellar (XLM), Cardano ( ADA), Binance Chain (BNB), Monero (XMR), Tron (TRX), XRP и Dai (DAI). Изпълнителният директор на фирмата Мат Лучински коментира:

 

„Това партньорство позволява на нашите потребители да имат достъп до списъците за настаняване на Booking.com, както и до списъците от няколко други водещи доставчици на пътувания, което е добра причина за използване на нашия собствен AVA токен и още една огромна стъпка към масовото приемане на криптовалута.“

 

Също на 25 ноември Travala обяви, че нейният собствен маркер е включен в децентрализираната борса Binance DEX и в момента се търгува срещу Binance Coin в платформата.

 

Крипто се разраства в туризма

 

Различни компании за пътуване и туризъм по света започнаха да добавят поддръжка за криптовалути като опции за плащане. По-рано този месец Alternative Airlines, туристическа компания със седалище в Обединеното кралство, си партнира с криптовалутна услуга Utrust за улесняване на плащанията с криптовалута.

По-рано това лято съоснователите на скандинавския въздушен превозвач Norwegian Air обявиха планове да стартират своя собствена борса за криптовалута, която впоследствие ще улесни приемането на плащания от криптовалута на авиокомпанията.