ConsenSys търси $200 милиона от външни инвеститори

ConsenSys търси $200 милиона от външни инвеститори

Базираната в Ню Йорк блокчейн компания ConsenSys търси инвеститори за набиране на $200 милиона.

Според източници, които са запознати с въпроса, ConsenSys се опитва да привлече външни инвеститори за набиране на $200 милиона. Според съобщенията, ръководителите на компанията са говорили с инвеститорите в Хонконг и Южна Корея, но от началото на април ConsenSys все още не е намерила водещ инвеститор.

Информацията цитира документи за набиране на средства, които разкриват, че ConsenSys затвори 2018 с приходи от $21 милиона, идващи предимно от бизнеса с консултации в предприятията. Според документите, ConsenSys планира приходите си да надхвърлят $50 милиона през 2019, като около $40 милиона идват от бизнеса с услуги.

Според сведенията, документите разкриват, че ConsenSys има значителен дял в компаниите, които са инкубирани. Съобщава се, че ConsenSys търси оценка от най-малко $1 милиард, която според информацията е твърде висока, предвид приходите на компанията и инвеститорите.

През декември миналата година, анонимни източници заявиха, че ConsenSys може да освободи до 60% от персонала си, тъй като блокчейн пространството става по-конкурентоспособно и „претъпкано“.

По-късно през януари, един от директорите на ConsenSys, Ванеса Грелет, заяви, че съкращенията не надвишават 13% от персонала. Всички екипи на фирмата бяха преоценени, включително технически и нетехнически персонал.

Когато го попитали за признаци на криза в блокейн индустрията и критика на ConsenSys, че не е в състояние да изпълни обещанията си, Грелет заяви, че все още вижда голям интерес към блокчейн.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post ConsenSys търси $200 милиона от външни инвеститори appeared first on CryptoDnes.bg.