ConsenSys обявиха сериозна реконструкция

ConsenSys обявиха сериозна реконструкция

Базираната в Ню Йорк блокчейн компания ConsenSys, преструктурира различните си операции, за да укрепи пазарното си присъствие, като търси финансиране от $200 милиона, потвърждава прессъобщение на 6 май.

В ход, който също ще види оттеглянето на един изпълнителен директор, ConsenSys ще консолидира ConsenSys Labs, ускорителя Tachyon и ConsenSys Ventures, под една обща инвестиционна група.

ConsenSys Ventures, която стартира през септември 2017 година, вече няма да бъде ръководена от Кавита Гупта.

Според съобщението за пресата:

За да продължим да разширяваме инвестиционните си дейности, трябва да консолидираме системите и операциите, за да подобрим ефективността и управлението на портфейла си, като същевременно осигурим най-добрия възможен опит за основателите във всяка фаза от жизнения цикъл на изграждане на фирмата.

Тъй като пазарът узрява и расте, ние преработваме инвестиционните си дейности, за да отразим нашите познания и установени най-добри практики.

Неотдавнa фирмата обяви търсенето на финансиране от $200 милиона след трудна година, в която криптовалутният мечи пазар видя, как броя на персонала намаля.

Гупта, която е с ConsenSys от самото начало, ще остане в консултативна роля.

Други ръководители остават оптимистични за бъдещето, тъй като през 2019 година се очаква да се обърнат някои от загубите, наблюдавани през предходната година, включително с Етериум (ETH).

„Ние се намираме в една невероятно вълнуваща точка в нашата екосистема; виждаме много успешни основатели от ерата на Web 2.0, които се обръщат към Етериум и избират да си партнират с ConsenSys, тъй като искат да изградят следващите си начинания”, добави Рон Гарет, управляващ партньор на ConsenSys Labs. Той продължи:

ConsenSys се ангажира да прокара границите на това, което е венчър капитал в една индустрия, която предефинира дългогодишни инвестиционни норми.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post ConsenSys обявиха сериозна реконструкция appeared first on CryptoDnes.bg.