Coinsquare пускат стейбълкойн, обезпечен с канадския долар

Coinsquare пускат стейбълкойн, обезпечен с канадския долар

Coinsquare, една от най-добрите крипто борси в Канада, ще пусне стейбълкойн, обезпечен с канадския долар, наречен eCAD, според съобщение за пресата от 4 април.

Новата монета ще бъде подкрепена в съотношение 1: 1 с канадския долар. Coinsquare заявява, че токена ще бъде надеждно и стабилно съхранение на стойност, която осигурява на инвеститорите алтернатива на подобни монети, подкрепени от щатския долар. Коул Даймънд, главен изпълнителен директор на Coinsquare, каза:

Пускането на eCAD ще създаде първия прозрачен, достъпен и сигурен начин за прехвърляне на стойност в Канада и извън нея, без риск от нестабилност на традиционния пазар на криптовалути.

Съобщението не съдържаше график за официалното пускане на монетата.

Стейбълкойновете се възприемат от някои като мост между криптосферата и традиционните инвеститори, тъй като обезпечаването с валута, стока или алгоритъм може да осигури по-голяма стабилност, отколкото “незавързаните” криптовалути.

Криптo общността подчертава важността на одитите за стейбълкойн проектите, тъй като има съмнения, че някои стаиблни токени не притежават подходящите резерви.

Миналата година, стейбълкойна Tether (USDT) получи призовка от американското правителство, след подозрения, че проектът няма необходимите долари, за да подкрепи валутата при претендираното съотношение 1: 1.

През март 2019, Tether стана обект на по-нататъшно разследване, след като потребителите на социалните медии забелязаха, че са премахнали предишни твърдения, че алткойна е напълно подкрепен от щатския долар.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Coinsquare пускат стейбълкойн, обезпечен с канадския долар appeared first on CryptoDnes.bg.