Coinsquare придоби платежната мрежа StellarX

Coinsquare придоби платежната мрежа StellarX

Канадският крипто обмен Coinsquare придоби StellarX, децентрализирана платежна мрежа, базирана на Stellar (XLM).

Това гласи прессъобщение, публикувано на 14-ти февруари. Според него базираната в Бермуда StellarX ще бъде изцяло притежавано дъщерно дружество на Coinsquare и ще търси регулаторно одобрение за експлоатация и разширяване на услугите си в съответствие с изискванията на Coinsquare.

Новата придобивка последва последната покупка на Coinsquare на частния портфейл Stellar BlockEQ през декември 2018 г., отбелязва прессъобщението. Мага Бабра, съосновател на BlockEQ, сега ще ръководи StellarX и ще продължи да разработва пътна карта, обявена от мрежата през 2018 г.

Първоначално обявената през юли 2018 г., StellarX започна работата си на 28-ми септември 2018 г. Компанията се позиционира като фиат onramp, тъй като позволява на потребителите да депозират фиат пари директно от банковите си сметки, както и да изброява цифрови токени за валути, включително евро, китайски юан, хонконгски долар, британски паунд.

Съобщава се, че Coinsquare наскоро е освободил около 30% от служителите си, включително главния финансов директор и главния оперативен директор. Според някои оценки общият брой на съкратените работници е бил около 40 души, като екипа на компанията преди се състоял от 150 души.

Миналия петък, дългоочакваната платформа за дигитални активи Bakkt финализира първото си придобиване на фючърсната комисия Rosenthal Collins Group (RCG), която беше обявена през януари.

По време на пресата XLM е деветата по пазарна капитализация криптовалута, около $ 1,6 млрд. за деня. Монетата се търгува на около $ 0.08, според данни на CoinMarketCap.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Coinsquare придоби платежната мрежа StellarX appeared first on CryptoDnes.bg.