Индексите на CoinMarketCap на Bloomberg, Nasdaq, Reuters

Индексите на CoinMarketCap на Bloomberg, Nasdaq, Reuters

Двa криптовалутни индексa от доставчика на данни CoinMarketCap (CMC) ще стартират днес.

Това ще стане по емисии на финансови данни от Nasdaq Global Index Data Service (GIDS), терминала Bloomberg, Thomson Reuters Eikon (Refinitiv) и Börse Stuttgart, както и на собствената си платформа.

CMC обяви новината в сряда, казвайки, че индексите ще бъдат “най-пълните” предложения за крипто-данни за пазарите, покриващи 200-те крипто валути по пазарна капитализация, един от които включва Биткойн (BTC), а другият не.

Първият индекс се нарича CMC Crypto 200 Index (CMC200), който включва биткойн и покрива повече от 90% от световния крипто пазар, твърдят от компанията.

Вторият, CMC Crypto 200 ex BTC Index (CMC200EX), проследява представянето на пазара без влиянието на Биткойн. Най-голямата криптовалута в света в момента има малко над 50% господство на общата пазарна капитализация.

Изпълнителният директор на CoinMarketCap Брандън Чез каза:

“Тези индекси ще насърчат по-голяма достъпност до криптовалутни данни в по-лесен за разбиране формат…”

CMC си партнира с германския доставчик на финансови индекси Solactive за усилието, което ще изчисли и администрира и двата индекса, както и ще ги ребалансира на тримесечна база, според съобщението. Данните за цените се предоставят от CoinMarketCap.

Ръководителят на продажбите на Solactive Фабиан Колин заяви, че данните от CMC също ще дадат на фирмата му възможност да разработи потребителски индекси за клиенти, добавяйки:

Очакваме в бъдеще да разработим повече крипто индекси, което ще доведе до оптимизиране на инвестиционните индекси и може да доведе до нови продукти.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Индексите на CoinMarketCap на Bloomberg, Nasdaq, Reuters appeared first on CryptoDnes.bg.