Coincheck пускат биткойн OTC търговия за институционалните си клиенти

Coincheck пускат биткойн OTC търговия за институционалните си клиенти

Японската крипто борса Coincheck пусна извънборсова търговия (OTC) за големи институционални инвеститори.

OTC бюротo на Coincheck ще позволи на клиентите директно да търгуват с големи обеми биткойн – от 50 BTC (около $207,000 в момента на писане) – помежду си, използвайки уеб интерфейс, хостван от Coincheck.

Работното време ще бъде ограничено до делнични дни 10:00-15:00 (JST), а “overtime” търговията и използването на приложението Coincheck или API за търговия не са допустими, обясни борсата в блог публикация, придружено с новината за стартирането на новото бюро за OTC.

Coincheck пише, че новата услуга ще позволи на големите институционални играчи бързо да купуват и продават големи количества крипто, а също така посочи, че в бъдеще ще обмисли добавянето на извънборсова поддръжка за криптовалути, различни от биткойн.

Както вече беше съобщено, Coinbase стартира свои собствени извънборсови услуги за институционални клиенти през ноември 2018, след като миналата година премина през процес да стане напълно регулиран брокер, от Американската комисия по ценни книжа и фондови борси (SEC).

Coincheck, който през януари 2018 претърпя рекорден за индустрията хак за $532 милиона, бе придобит от японския брокер Monex Group в средата на април същата година, за да преосмисли своя състав и управление на акционерите си.

Под новото стопанисване на Monex, Coincheck предприе редица мерки за подобряване на своите системи за защита и търговия, както и за възстановяване на средствата на тези клиенти, засегнати от хака. В средата на ноември 2018, Coincheck възобнови крипто търговията, както и се присъедини към Японската асоциация за мрежова сигурност с цел възстановяване на имиджа си. На борсата беше предоставен оперативен лиценз от Японската агенция за финансови услуги през декември 2018.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Coincheck пускат биткойн OTC търговия за институционалните си клиенти appeared first on CryptoDnes.bg.