Coincheck печелят лиценз за крипто обмен 12 месеца след хака

Coincheck печелят лиценз за крипто обмен 12 месеца след хака

Японската крипто борса Coincheck, която претърпява хак за $530 милиона през януари миналата година, вече е лицензирана институция.

Monex Group, базираната в Япония компания за онлайн брокерство, която придоби Coincheck за $ 33,5 милиона след кибер атаката, обяви в петък, че борсата вече е регистрирана във Финансовото бюро на Канто, съгласно Закона за платежните услуги в страната, който влиза в сила незабавно.

Лицензът е одобрен от Агенцията за финансови услуги на страната (FSA), въз основа на подобрените системи за управление на риска и управлението на Coincheck с “конкретни вътрешни контроли и защита на клиентите”, казват Monex.

След масивния хак на около 500 милиона NEM токена през януари 2018 година, FSA нареди на Coincheck да укрепи своите системи за сигурност и да представи план за подобряване на управлението на бизнеса. По това време, борсата не беше регистрирана при регулатора.

Нарушението също принуди Coincheck да спре услугите си за няколко месеца. Оттогава борсата постепенно се отказва от дейността си. До ноември 2018 година те въстановиха услугите за всички изброени криптовалути на своята платформа.

Сега, след издаването на лиценза, Coincheck се присъединява към нарастващия списък от регулирани крипто борси в страната, включително гиганта за финансови услуги SBI Holdings, който управлява регистрирана платформа, наречена VCTRADE. Базираната в САЩ обменна борса Coinbase вече заяви, че очаква да стане лицензирана в Япония през 2019 година.

Всички криптообмени в Япония бяха включени в правилата за борба с изпирането на пари (AML) и know-your-customer (KYC) през април 2017, когато законодателят на страната прие Закона за платежните услуги и разпозна биткойн като легален метод на плащане.

Над 160 фирми планират да кандидатстват за лиценз за криптообмен, съобщиха от FSA през септември, добавяйки, че се стремят да увеличат броя на служителите си, за да се ускори процеса на преглед.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Coincheck печелят лиценз за крипто обмен 12 месеца след хака appeared first on CryptoDnes.bg.