Coinbase Pro увеличават своите таксите с цел подобряване на ликвидността

Coinbase Pro увеличават своите таксите с цел подобряване на ликвидността

Базирана в САЩ крипто борса Coinbase обяви нова пазарна структура за своята професионална платформа за търговия, Coinbase Pro, в блог пост, публикуван на 15 март.

Според съобщението, промените целят да увеличат ликвидността, да подобрят откриването на цените и да осигурят по-плавно им движение. Промените включват нова структура на таксите, за която се твърди, че е предназначена за увеличаване на ликвидността, актуализиране на максималните размери на поръчките, нови размери на поръчките, изключване на стоп пазарни поръчки и добавяне на точки за защита на пазарния ред.

Според публикацията, Coinbase Pro и Coinbase Prime – институционалната платформа за търговия на фирмата – ще преустановят подкрепата си за стоп пазарните поръчки. Съобщението обяснява още, че всички стоп поръчки трябва да бъдат представени като лимитирани и да включват лимитирана цена.

От друга страна, точките за защита на пазара, които ще бъдат въведени както за Coinbase Prime, така и за потребителите на Coinbase Pro, ще възлизат на 10% за всички пазарни поръчки. В изявлението се обяснява, че пазарните поръчки, които преместват цената с повече от 10%, ще спрат да се изпълняват и ще върнат частично попълване.

Накрая, постът предупреждава потребителската база на борсата, че платформата ще бъде офлайн на 22 март от 18:00 часа. до 18:30 часа PDT.

Промените бяха посрещнати съсскептицизъм и негативност от крипто общността в социалните медии. Икономистът и търговецът, Алекс Крюгер, се оплака в Twitter, че „Coinbase Pro повишава таксите за по-малки клиенти с 33%, като в същото време намалява таксите за по-големите клиенти“. Същият потребител коментира, че „в един рационален свят повечето потребители на Coinbase сега ще се преместят в Binance. ”

В същата публикация в Twitter, Крюгер оспорва решението на Coinbase да деактивира стоп пазарни поръчки, твърдейки, че поръчките за стоп-лимит понякога не успяват да се изпълнят поради пропуски, което предполага използване на далечни ограничения за лимитирани поръчки като заобиколно решение. И все пак той също признава, че тези промени следва да доведат до увеличаване на ликвидността и търговската дейност.

Друг крипто трейдър в Twitter предполага, че новата структура на таксите очевидно е насочена към нови потребители, влизащи в криптовалутното пространство, заключавайки:

Доста случаен ден, за да се покачат всички такси. Да не би Coinbase да очаква бичи пазар?

Coinbase Pro обяви подкрепа за алткойна Stellar Lumens (XLM).

Преди два дни стана известно, че публично търгуваната американска компания Riot Blockchain подаде заявление до Комисията за ценни книжа и борси за пускане на нова регулирана крипто борса наречена RiotX, в САЩ до края на второто тримесечие на 2019 година.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Coinbase Pro увеличават своите таксите с цел подобряване на ликвидността appeared first on CryptoDnes.bg.