Coinbase Custody менажира поне $ 1 милиард

Coinbase Custody менажира поне $ 1 милиард

По време на дискусията на сцената на Consensus, Брайън Армстронг, главен изпълнителен директор на Coinbase, заяви, че неговата служба за попечителство вече е получила $ 1 милиард под управление.

Модераторът на панела и репортерът на Wall Street Journal Пол Вигна попита Армстронг за перспективите на институционалните инвестиции в индустрията. В отговор главният изпълнителен директор на Coinbase даде като пример собствената си компания, отбелязвайки, че Coinbase Custody успя да получи $ 1 милиард в активи под управление само за 12 месеца след стартирането му.

Ние стартирахме нашето попечителство преди 12 месеца, току-що прекосихме $ 1 млрд. AUM (активи под мениджмънт) или институции, 70 институции са се регистрирали, добавяйки около 150 млн. AUM на месец, така че до голяма степен това е успех.

Той също така спомена, че през този период са се присъединили 70 институции. Освен това Армстронг вярва, че инвестициите в тази сфера ще нарастват бързо, тъй като институциите искат техните средства да бъдат активни, докато са под попечителство.

Главният изпълнителен директор на Coinbase заяви, че институциите искат техните фондове да залагат, да гласуват и да управляват по блокчейна.

Що се отнася до най-популярния актив сред институционалните инвеститори, Армстронг смята, че Биткойн (BTC) все още е на челно място в списъка.

Интересът към други монети също нараства, поради което Coinbase понастоящем предоставя 30 алтернативи за институции, отбеляза той.

И накрая, Армстронг спомена, че Coinbase Pro – модернизирана платформа за търговия за напреднали потребители – в момента държи повече от 60% от обема на търговията, идваща от институции.

Компанията също се интересува от идеята за решение за самостоятелно попечителство и обсъжда въпроса с израелския стартъп StarkWare.

Бих искал да живея в свят, в който хората биха могли да попечителстват сами … и все още да участват в обмени, ние говорим с хората в StarkWare за това.

Coinbase официално стартира попечителство за институционални инвеститори през юли миналата година. Тогава компанията разкри, че ще позволи на новите си институционални клиенти “да участват в крипто-екосистемата чрез доказателство за залог и разпределено управление.”

Вчера, американската борса направи сериозно изявление относно разширяването на услугите си до още 50 юрисдикции, като Бразилия, Южна Африка и Тайван. Освен това Coinbase разшири търговията на USD Coin (USDC) в 85 юрисдикции.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Coinbase Custody менажира поне $ 1 милиард appeared first on CryptoDnes.bg.