Coinbase уволни служители на Neutrino, които са работили в Hacking Team

Coinbase уволни служители на Neutrino, които са работили в Hacking Team

Coinbase бе критикуван за придобиването на Neutrino.

Някои от служители на фирмата са имали връзки със софтуерната фирма Hacking Team.

Това е платформа, използвана от авторитарни правителства за шпиониране на техните граждани. В отговор на това, на 4-ти март, изпълнителният директор Брайън Армстронг взе решение да уволни тези служители.

След няколко седмици на спорове за придобиването на компанията за блокчейн анализатор, Coinbase издаде официален отговор.

Според Армстронг, служители на Neutrino, които преди това са работили в спорната компания за софтуер за компютърно наблюдение в Италия, Hacking Team, ще бъдат помолени да преминат от Coinbase. Освен това той отбеляза:

Докато се вгледахме в технологията и сигурността на продукта Neutrino, не оценявахме правилно всичко от гледна точка на нашата мисия и ценности като крипто-компания.

Той добави, че решението е взето заедно с екипа на Neutrino и че преходът ще бъде направен при добри условия. Армстронг заяви, че пренебрегването на връзките, които служителите на Neutrino имат с противоречивата софтуерна компания Hacking Team, е резултат от пропуск в процеса на надлежна проверка.

Coinbase не успя да спомене точно кога служителите на Hacking Team напускат Coinbase и къде ще отидат. Възможно е също така те да могат да преминат към „несвързано“ дъщерно дружество и да продължат да взаимодействат с Coinbase, според някои членове на общността.

Отпускането на звездни служители след противоречиво придобиване може да бъде болезнено и икономически неосъществимо. И така, остава въпросът дали Coinbase иска да уволни тези служители или да използва вратичка, за да ги задържи в сферата на влияние на компанията.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Coinbase уволни служители на Neutrino, които са работили в Hacking Team appeared first on CryptoDnes.bg.