Coinbase стартира стейкинг на Tezos (XTZ)

Институционалната платформа за съхранение на активи на Coinbase стартира стейкинг на Tezos (XTZ), съобщи компанията в блог публикация от 29-ти март.

Coinbase Custody, която предоставя съоръжения за съхранение на институционални инвеститори, се стреми да разшири своя набор от услуги, като включи стейкинг – средство, чрез което мрежите за криптовалута на Proof-of-Stake (PoS) стимулират дейността.

Чрез своята офлайн услуга за съхранение, инвеститорите ще могат да участват в мрежи като Tezos, като използват Coinbase като регулиран посредник.

“Стартирането на Tezos чрез Coinbase Custody има остра нужда, която съществуваше досега: начин за институционалните участници, които разчитат на сигурен офлайн попечител да вземат активна роля в мрежата,” пише Катлийн Брейтман, съосновател на Tezos, в публикацията. Тя продължи:

Постигането на нашата мисия за създаване на “дигитално общество” означава улесняване на участието за всички и това включва институционалните клиенти, които Coinbase Custody внася в пространството.

След този ход Coinbase разкри, че ще добави подобна подкрепа за (DAO) MakerDAO (MKR), като през годината ще се появят други токени.

“В Q2-19 клиентите на Coinbase Custody ще гласуват за предложенията на Maker и за измененията на Tezos, както и за валидирането на Cosmos и др.”

Междувременно Tezos отбеляза второ значително развитие тази седмица, провеждайки първото гласуване за два плана за надграждане в демонстрация на своята функционалност. Поради това, XTZ токенът се разрасна бързо, виждайки дневни печалби от около 13% по време на писане на статията.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Coinbase стартира стейкинг на Tezos (XTZ) appeared first on CryptoDnes.bg.