Coinbase се разширяват до 50 нови държави

Coinbase се разширяват до 50 нови държави

Американската крипто борса и портфейл на Coinbase разшири търговията на USD Coin (USDC) до клиенти в 85 страни, съобщиха от компанията в публикация на 14 май.

Наред със съобщението за USDC, Coinbase също обяви голяма глобална експанзия, добавяйки още 50 юрисдикции към обхвата си, включително такива страни като Бразилия, Южна Африка и Тайван, наред с други.

От днес, Coinbase обслужва клиенти в 103 страни общо, пише борсата, добавяйки, че този ход ще спомогне за ускоряване на глобалното приемане на крипто търговията.

USD Coin е първият стейбълкойн, който е регистриран за търговия на Coinbase: борсата за първи път го добави през октомври 2018 година за клиенти в избрани юрисдикции в САЩ.

С добавянето на USDC в 85 глобални юрисдикции, Coinbase има за цел да „подобри живота на хората в страните, където инфлацията разрушава богатството“, според публикацията. Компанията заяви, че стейбълкойн като USDC може да осигури възможност за защита срещу висока инфлация в новите страни в списъка като Аржентина и Узбекистан, където цените се очаква да се повишат с 10-20% през 2020 година.

По-рано тази седмица Reservе, стартъп подкрепен от Coinbase, обяви, че скоро ще стартира приложение в стил Venmo във Венецуела за крипто-фиатни плащания, насочени специално към страната, за да помогне на гражданите да се справят с нарастващата инфлация.

Стейбълкойн е дигитална валута, предназначена да има минимална волатилност на цената, дължаща се на фиксирането към определена фиатна или криптовалута в съотношение 1: 1. Към момента на писане 348 милиона USDC циркулират с дневен обем на търговия от около $250 милиона, според данни на CoinMarketCap.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Coinbase се разширяват до 50 нови държави appeared first on CryptoDnes.bg.