Coinbase пусна крипто дебитна карта на Visa

Coinbase пусна крипто дебитна карта на Visa

Coinbase пусна дебитна карта за криптовалути на Visa за клиентите от Великобритания и ЕС

Обменът на криптовалути Coinbase пусна дебитна карта Visa, която позволява на клиентите във Великобритания и ЕС да харчат криптовалутите си директно от сметките на Coinbase.

Базираната в Сан Франциско компания обяви новината в блог публикация в сряда, казвайки, че с “Coinbase Card”, клиентите ще могат да харчат биткойн (BTC), етериум (ETH), лайткойн (LTC) и други криптовалути “толкова лесно, колкото и с парите в тяхната банка”.

Борсата заяви, че „незабавно” ще конвертира криптото във валута, например британския паунд (GBP), когато клиентите завършат транзакция, използвайки дебитната карта.

Картата поддържа всички крипто активи, достъпни за покупка и продажба на платформата Coinbase, и клиентите могат да ги използват, за да плащат за ежедневни покупки, като храна или резервация на билети, според съобщението.

С наличните по-рано продукти от този тип, клиентите трябваше предварително да заредят определено количество криптовалута в картата, за да могат да ги харчат, казват от Coinbase.

Обменът стартира и приложение за картата на Android и iOS, което позволява на клиентите да изберат кой крипто портфейл ще използват за финансиране на разходите си. Приложението предлага и “мигновени” разписки, история на транзакциите и категории разходи.

За първите 1000 клиенти, Coinbase заяви, че ще се откаже от таксата за издаване на карти от £4.95 ($ 6.48).

Paysafe, процесор за плащания в Обединеното кралство, е издателят на картата, според говорител на Coinbase.

В подобно развитие миналия месец, банковият стартъп 2gether заяви, че стартира предплатена дебитна карта Visa, която позволява на потребителите да харчат криптовалути. С картата 2gether, клиентите ще могат да плащат с евро или някоя от следните седем криптовалути: BTC, ETH, XRP, BCH, EOS, XLM и LTC.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Coinbase пусна крипто дебитна карта на Visa appeared first on CryptoDnes.bg.