Coinbase придоби стартъп за блокчейн изследване

Coinbase придоби стартъп за блокчейн изследване

Coinbase, една от най-големите крипто борси и доставчици на портфейли в САЩ, придоби Neutrino, блокчейн изследователски стартъп, базиран в Италия.

Coinbase придоби Neutrino, защото, както бе посочено в официално съобщение на компанията, компанията вижда blockchain анализа като все по-важна услуга в екосистемата.

Твърди се, че стартъпът ще помогне на компанията да внесе повече криптовалути и функции за по-широк кръг потребители, като същевременно ще гарантира спазването на местните закони и разпоредби.

Технологията на Neutrino е най-добрата, с която сме се сблъсквали в това пространство, и ще играе важна роля в легитимирането на крипто, като го направи по-безопасно и по-достъпно за хората по целия свят.

Neutrino ще продължи да работи като самостоятелен бизнес, базиран в офиса на Coinbase в Лондон.

Джанкарло Русо, главният изпълнителен директор на Neutrino, заяви, че компанията е решила да се присъедини към Coinbase, защото е “напълно приведена в съответствие с мисията на компанията за изграждане на отворена финансова система.” Русо заяви също, че придобиването не е просто важен момент за компанията, но за цялата блокчейн общност.

И докато новините за придобиването на Neutrino привлякоха много внимание, Coinbase направи поредица от придобивания от 2018 г. През април 2018 г. обменът придоби Earn.com за около $ 100 милиона.

Coinbase изглежда търси да засили присъствието си в Европа чрез придобивания и изграждане на мрежа от контакти.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

 

The post Coinbase придоби стартъп за блокчейн изследване appeared first on CryptoDnes.bg.