Coinbase придобиват технологичния стартъп Blockspring

Coinbase придобиват технологичния стартъп Blockspring

Големият доставчик на услуги за обмен на криптовалута и портфейл за дигитални активи, Coinbase, придоби технологичния стартъп Blockspring, който е подкрепен от Andreessen Horowitz. Покупката е разкрита в блог пост, публикуван на 14 януари.

Базираният в Сан Франциско Blockspring произвежда инструменти, които позволяват на разработчиците автоматично да събират и обработват информация от интерфейсите за приложно програмиране (API).

През 2015 година, компанията събра $3,4 милиона във финансиращ кръг, ръководен от фирмата за рисков капитал Аndreessen Horowitz и инвестиционната компания SV Angel, която също е подкрепяна от рисковия фонд Y Combinator.

След придобиването, Blockspring ще продължи да работи като независим субект, докато всички промени в неговия бизнес няма да са обвързващи за настоящите и нови клиенти на компанията.

Миналия месец бе съобщено, че ново заявление, подадено от Coinbase в Патентното ведомство на САЩ (USPTO), разкрива, че борсата се стреми да патентова крипто-индустриалния термин “BUIDL”.

Заявлението разкри, че софтуерът като услуга (SaaS) на Coinbase, „BUIDL“, ще включва „софтуер за управление, покупка, продажба, съхранение, транзакции, обмен, изпращане и получаване на виртуална валута“. По-късно през декември беше съобщено, че Coinbase решават да се откажат от прилагането му.

През август, Coinbase придобива стартъп от Сан Франциско, Startup Distributed Systems Inc., който работи по децентрализирани решения за идентичност. С новата придобивка, борсата ще работи за децентрализирана система за идентичност, която „ще ви позволи да докажете собствената си самоличност, или че имате връзка с администрацията за социална сигурност, без да правите копие на тази самоличност.“

По данни на CoinMarketCap, Coinbase е класирана като 39-та по големина борса в света с почти $68 милиона дневен обем на търговията.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Coinbase придобиват технологичния стартъп Blockspring appeared first on CryptoDnes.bg.