Coinbase отчете рекорден търговски обем на ETH

Coinbase отчете рекорден търговски обем на ETH

Седмичният обем на търговия с втората по големина криптовалута, Етериум (ETH), достигна най-високата си номинална стойност за над 17 месеца на Coinbase.

В двата най-популярни Етериум пазара – ETH / BTC и ETH / USD – общо 3,675,570 токена бяха изтъргувани от 13-ти май до 19-ти май.

При текущите пазарни цени ($ 246) има условна стойност от над $ 904.1 милиона, което е най-високата стойност отчетена за една седмица от 11-ви декември 2017 г. според данни от TradingView.

Ако обемът на останалите и наскоро добавените ETH пазари на Coinbase (ETH / GBP, ETH / EUR и ETH / USDC) сумата става още по-обещаваща. Излиза, че общо 4.271 милиона ETH се придвижват в този 7-дневен период. По сегашните пазарни цени, това са над 1,05 милиарда долара.

Интересното е, че увеличенията на седмичния обем от този размер на Coinbase са предшествали много значителни възходящи движения в ценоата на ETH.

Силната възвръщаемост на търговията през седмицата, в която цените на ETH нараснаха с 37% (доларова стойност), показва, че ралито може да бъде устойчиво и че инвеститорите на дребно са се върнали отново на крипто пазарите след месеци на турбуленция.

Coinbase е сред най-разпознаваемите платформи в сектора. Статутът й на най-голямата крипто борса в САЩ и оценката й от $ 8 милиарда я правят основна дестинация за инвеститорите и търговците, които искат бърз и безопасен достъп на пазара.

От края на 2016, без да броим миналата седмица, комбинираният седмичен търговски обем на ETH / USD и ETH / BTC пазарите на Coinbase е надвишил 3,13 милиона ETH само 4 пъти. Всеки път, в рамките на шестте седмици след това, цената на Етериум нарастна с 87,1, 91,3, 54,6 и 67,1% съответно.

Въпреки това Етериум не беше единствената криптовалута, която отбеляза значителен растеж миналата седмица.

Биткойн, единствената криптовалута, по-голяма от ETH по пазарна капитализация, се повиши със 17% и достигна 42-седмичен връх от $ 8,388.

Като цяло стойността на крипто пазара сега е 248,9 милиарда долара, което е с 91% повече от началото на годината, според данни от CoinMarketCap.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Coinbase отчете рекорден търговски обем на ETH appeared first on CryptoDnes.bg.