Coinbase намеква за Биткойн маржин търговия в САЩ

Coinbase намеква за Биткойн маржин търговия в САЩ

В продължение на години глобалният пазар за търговия на Биткойн с маржин е доминиран от BitMEX.

Платформата в успя да отчете дневен обем от 10 милиарда долара на 12-ти май, нов рекорд за компанията.

Сега Coinbase и Binance търсят да влезнат на пазара.

Предишният връх бе ударен в средата на 2018 г., когато BitMEX достигна 1 милион BTC в дневен обем, което се равнява на близо 9 милиарда долара. Говорейки по време на подкаста на The Block – “The Scoop”, заместник-председателят Емили Чой заяви, че компанията обмисля добавянето на маржин търговия на платформата.

Както се подчертава от Чой, Coinbase ще се нуждае от достатъчна регулаторна яснота от страна на американските власти, преди да позволи търговия с маржин. BitMEX не е позволил на търговците на биткойн в САЩ да търгуват на неговата платформа и остава неясно дали Binance ще обслужва потребителите в САЩ, след като отвори своята дългоочаквана платформа за търговия с маржин в близко бъдеще.

Представител на Binance каза пред TechCrunch, че борсата се стреми да пусне опция за споменатия вид търговия в близко бъдеще.

Ако BitMEX и Binance съсредоточат своите операции за търговия на други големи пазари извън САЩ, за Coinbase, Щатите остават потенциален пазар, който практически не е таргетиран от други борси, предоставящи услуги за маржин търговия.

 

Чой допълни:
Все още трябва да разберем това, защото в САЩ няма много регулаторна яснота в момента. И така, това се обсъжда. 

Вероятно не бихме могли да бъдем по-диференцирани от тях по отношение на акцента върху фиата към крипто моста и като безопасен доверен център на крипто икономиката. Така че мисля, че те играят една игра, ние играем друга.

Тъй като пазарът възобновява темповете си, борсите вероятно ще имат голямо увеличение на обема, което ще възстанови стабилността на техните операции и паричния поток.

И все пак, те ще трябва непрекъснато да търсят нови пазари, за да може да се разширят и да осигурят капитал, за да бъдат готови за неочакван обрат подобен на този в пазарните условия през 2018 г.

Ако Coinbase успешно открие операция за маржин търговия, която е напълно регулирана, съвместима и прозрачна съгласно законите на САЩ с одобрението на регулаторите, това може да позволи на фирмата да си осигури пазар, който е бил отхвърлен от много борси в продължение на няколко години поради регулаторна несигурност.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Coinbase намеква за Биткойн маржин търговия в САЩ appeared first on CryptoDnes.bg.