Coinbase намаляват таксите на Биткойн транзакциите

Coinbase намаляват таксите на Биткойн транзакциите

Скокът в цената на Биткойн и рязкото нарастване на броя на ежедневните транзакции имаше пряко въздействие върху цената на таксите.

Въпреки многото решения, които бяха предложени за справяне с тези проблеми, някои от най-важните крипто обмени в индустрията все още не успяват да ги приложат.

Мина повече от година, откакто Брайън Армстронг, главният изпълнителен директор на Coinbase, заяви, че неговият екип работи по процеса на партидиране на транзакциите. Наскоро младият предприемач сподели, че тази функция ще бъде добавена в рамките на следващите няколко месеца. 

В Twitter публикация, Сергей Котлиар, главен изпълнителен директор на Bitrefill, посочи, че в Биткойн mempool(хранилището, където се държат необработените транзакции) се наблюдава голям обем сделки, които не се обработват часове наред.

Твърде вероятно е това да е свързано с трафика между борсите.

Въпреки че броят на транзакциите в mempool е значително по-нисък, отколкото през декември 2017 г., сериозен процент от наличното пространство се консумира от борсите, които не оптимизират сделките си.

Котлиар упрекна Coinbase за това, че не е партидирал транзакциите си, въпреки че през 2018 г. борсата заяви, че активно работи по въпроса.

Той също така спомена, че  BitMEX са отговорни за натрупването от поне 4MB ежедневно.

Докато някои твърдят, че този процес е целенасочено направен за сигурността на мрежата, Сергей Котлиар смята, че борсите трябва да внесат определени промени, за да олекотят mempool.

Това не е първия път, когато Coinbase бива критикуван. След като SegWit беше интегриран в BTC чрез софт форк август 2017 година, за да може повече транзакции да се побират в блок, на фирмата и отне повече от седем месеца, за да интегрира технологията на платформата.

Джеймсън Лоп, водещият инженер на BitGo, прикани крипто общността да не използват такива услуги.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Coinbase намаляват таксите на Биткойн транзакциите appeared first on CryptoDnes.bg.