Coinbase добавя подкрепа за Dogecoin

Coinbase добавя подкрепа за Dogecoin

Водещата платформа за криптовалути Coinbase добави подкрепа за Dogecoin.

Обявявайки подкрепата вчера, Coinbase заяви, че потребителите могат да съхраняват своите дигитални активи директно в приложението Coinbase Wallet.

За потребителите на Dogecoin, които все още нямат портфейла на Coinbase, той може лесно да бъде инсталиран от Google Play Store за Android и Apple App Store за потребители на iOS. Портфейлът също така поддържа DOGE Testnet като привилегия за разработчиците, използвайки портфейла и за енергийните потребители.

Coinbase вече поддържа безброй други криптовалути, включително Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Ethereum Classic, XRP, Stellar и над 100,000 различни ERC20 токени и колекционерски ERC721, изградени на Ethereum.

Целта е да се добави поддръжка за възможно най-много дигитални активи и да се направи възможно най-безпроблемното и сигурно закупуване, съхранение и трансфер на криптовалути. Добавянето на Dogecoin към дългия им списък с активи, които се поддържат, е друга стъпка към постигането на тази цел.

С течение на времето нараства и необходимостта да се добавят повече криптовалути, тъй като повечето подкрепяни дигитални активи са добавени въз основа на препоръките на потребителите.

Освен че е портфейл, Coinbase е една от най-добрите борси за криптовалути. Тя се ангажира да популяризира знанията за криптото по начин, който друга борса не предлага.

Чрез своята програма „Научете и печелете”, Coinbase събра хиляди хора, за да научат повече за криптовалутите, като им плащат със същите дигитални активи като стимул за насърчаване на ученето, особено в САЩ.

Dogecoin е монета, използвана главно в социалните медии и уебсайтове, за да награждава авторите и създателите на съдържание. Той е създаден, за да достигне до по-масовата потребителска база на първата криптовалута Bitcoin и да добави малко забавление към идеята за крипто активи.

В момента се намира на 27-мо място по пазарна капитализация (от $302 милиона).

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

The post Coinbase добавя подкрепа за Dogecoin appeared first on CryptoDnes.bg.